
TrEs-2b
TrEs-2b gecenin hiç sona ermediği bir gezegendir. Buradaki geceler yıldızların parladığı normal bir gece gibi değildir. Çünkü burası son derece karanlık ve kavurucu derecede de sıcaktır. Bu gezegen Jüpiter'den yaklaşık 1,5 kat daha büyüktür. Ayrıca yüzeyi ışığı kömürden daha iyi soğurur. Gezegenin lavlar kadar sıcak ve sürekli kavurucu derecedeki havası nedeniyle yüzeyinde zayıf kızılımsı bir görüntüsü vardır.

55 Cancri E
55 Cancri yıldız sisteminde, dördü Jüpiter ve Satürn'e benzeyen beş gaz devi vardır. Ama beşincisi ya da yıldızına en yakın olduğu için ilki, çok ürkütücü bir şekilde diğerlerinden farklıdır. Cancri E gezegeni, güneşine o kadar yakın ki gezegenin yüzeyinin yarısı gerçek anlamda erimiş bir lav okyanusu halindedir. Gezegenin yalnızca bir tarafı yıldızına dönük olduğundan diğer yarısı sonsuz karanlıktadır.

HD 189733b
HD 189733b yıldızının yörüngesindeki tek öte gezegendir ve ilk bakışta gayet hoş görünmektedir. Yüzeyinde harika şekiller oluşturan mavi ve beyaz girdaplar vardır. Ancak bu hoş renkler, aslında gezegenin atmosferindeki sert silikat parçacıkları sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Yani bu gezegende havadan cam yağmaktadır. En kötüsü ise rüzgarların burada saate 8.700 kilometre hızla esmesidir.

PSR B1257+12
PSR B1257+12 gezegeni kendi yıldızı tarafından yavaşça yok edilen üç öte gezegene sahiptir. Bunun sebebi bu yıldızın sıradan bir yıldız olmamasıdır. O bir titreşen yıldızdır. Yani daha önce infilak etmiş bir yıldızın sürekli kendi çevresinde dönen çekirdeğidir. Bu gezegen kendi etrafında saniyede birkaç bin kez dönerken, aynı zamanda farklı yönlere doğru oldukça güçlü elektromanyetik titreşimler de yaymaktadır.

Kepler-70b
Kepler-70, 18 milyon yıl önce infilak ederek kırmızı deve dönüşen mavi bir cüce yıldızdır. Bir zamanlar etrafında en az iki gezegen dönmekteydi ve bunlardan daha yakın olanı Jüpiter'e benzeyen bir gaz deviydi. Ancak aşırı genişlemiş haldeki yıldızı Kepler-70b'yi tüketti ve alevler içinde çok sıcak kayalardan oluşan bir dünyaya dönüştürdü. Öyle ki bu gezegenin sıcaklığı güneşin yüzeyinden bile daha sıcaktır.

WASP-12b
WASP-12b uzaydaki en tuhaf ve en merak uyandırıcı gezegenlerden biridir. Yıldızının muazzam yer çekimi çoğunlukla gazlardan oluşan bu gezegenle birleştiğinde yavaş yavaş onu yok etmektedir. Zaten yumurta biçimini almış olan WASP-12b, acımasız güneşine doğru doğru adım adım ilerlemektedir. Yaklaşık 10 milyon sonra gezegen kaçınılmaz olarak obur yıldızının iştahına yeni düşecektir

Gliese 436-b
Gliese 436-b aynı anda hem çok soğuk hem de çok sıcak bir gezegendir. Güneşine son derece yakın olan Neptün büyüklüğündeki bu öte gezegen, alev alev yanan fırınlardan bile daha yüksek sıcaklıklara maruz kalmaktadır ve bu durumda bile yüzeyi sürekli yanmakta olan buzlarla kaplıdır. Bu buzlar gezegenin muazzam yer çekimi nedeniyle çok daha yoğun bir halde olduğundan aşırı koşullar altında bile erimemektedir.

GJ 1132b
Güneşine en yakın ikinci gezegen olan GJ 1132b, yüzeyi son derece yoğun bulutlarla kaplı olması sebebiyle Merkür'den çok daha sıcak bir atmosfere sahiptir. Bu bulutlar sudan değil, sıvılaşıp zemine yağan sülfürik asitten oluşmaktadır. Bu asitler onu gerçek anlamda bir cehenneme dönüştürmektedir. Yüzeyinde yaşanan volkanik patlamalar ise GJ 1132b'yi yavaş yavaş kaçınılmaz sonuna doğru götürmektedir.

OGLE-2005-BLG-390Lb
Çok ama çok soğuk olan bu gezegenin upuzun bir ismi vardır. Hamisi olan yıldızı çok uzaktadır. Buna rağmen ışığı ve sıcaklığı zar zor ulaşmaktadır. OGLE-2005-BLG-390Lb'nin ısısı mutlak sıfırdan biraz daha sıcaktır. Yani -223 derece düzeyindedir. Bu yüzden bu öte gezegen karanlık, kasvetli ve asla çözülüp erimeyen buzlarla kaplıdır. Yine de donmuş haldeki yüzeyinin derinliklerinde bir takım canlılar yaşıyor olabilir.

Dimidium
Dimidium herhangi bir canlının yaşamasına imkan ve ihtimal vermeyen bir gezegendir. Gezegen tamamen güneşin gelgitlerine tabidir. Bir tarafı her zaman yıldızına dönükken diğer tarafı ise başka yöne bakmaktadır. Sıcak tarafı 980 derecenin üzerinde bir ısıya sahiptir. Burada hızı saatte 1000 kilometreye ulaşan rüzgarlar esmektedir. Bir gaz devi olmasına rağmen içinde eriyerek buharlaşan çok miktarda demir mevcuttur.

Osiris
Oksijen genellikle bir gezegende hayatın yeşermesini sağlayan bir element olarak görülmektedir. Ancak bu Osiris için kesinlikle geçerli değildir. Bilim insanları bu gezegenin çevresinde oksijenin olduğunu tespit ettiklerinde şoke olmuşlardı. Çünkü Osiris kendi yıldızına Merkür'ün güneşe olan mesafesinden sekiz kat daha yakındı. Bu da Osiris'i her şeyin yanabileceği canlı bir eritme potası yapmaktaydı.

COROT exo-3b
COROT exo-3b listedeki diğer gezegenler kadar sıcak ya da soğuk değildir. Ancak bu gezegenin oldukça gizemli bir görüntüsü vardır. Burası Jüpiter'e benzeyen ancak 20 kat daha yoğun bir gaz devidir. Bu durum öte gezegenin yer çekiminin dünyadan 50 kat daha fazla olmasına sebep olmaktadır. Atmosferinin yoğunluğu nedeniyle bu gezegene adım atmak şu an için söz konusu bile değildir.

COROT-7b
COROT-7b gezegenindeki sıcaklık günlük 2200 derecenin üzerindedir. Bu durum kayalık yüzeyiyle birleştiğinde cehennemi bir manzara ortaya çıkarmaktadır. Yüzeyindeki kayalar kabarcıklar oluşturarak kaymaktadır ve atmosferde soğuyarak buharlaşmaktadır. En nihayetinde kükürt yağmuru olarak yüzeyine geri düşmektedir. Bu gezegenle ilgili en üzücü şeyse geride sadece yanmakta olan çekirdeğini bırakmış olmasıdır.

OTS 44
Eskiden uzayda başıboş dolaşan cisimlerin sadece gök taşlarından ibaret olduğu sanılmaktaydı. Ancak OTS 44 bu yanılgıyı değiştirdi. Jüpiter'den yaklaşık 11 kat daha büyük olan bu gezegenin, başka bir yıldızın yörüngesine bağlı kalmadan uzayda hareket etmesi bilim adamlarını ürkütmüştü. Çünkü bu gezegenin devasa kütlesi göz önüne alındığında başka bir gezegenle çarpması korkunç sonuçlara neden olabilirdi.

Carbon 334lb
Bu tip bir gezegenin varlığı henüz kesin olarak doğrulanamadı. Ancak Samanyolu Galaksisi'nin merkezine daha yakın bir yerde bir karbon gezegeni olduğuna dair bulgulara rastlandı. Bu gezegenin atmosferine giren oksijen molekülleri, karbonla tepkimeye girdiğinde CO-2'ye dönüşerek siyah zehirli bulutlar oluşturmaktadır. Gezegenin metan gazı ve ham petrol fışkırtan katran okyanusları olduğu düşünülmektedir.