
Marc Jacobs
Jacobs ilk koleksiyonunu daha 23 yaşındayken hazırlamıştı ve bundan yalnızca bir yıl sonra kendisi moda sektöründeki en önemli ödül olan Amerika Moda Tasarımcıları Kurulu ödülüyle onurlandırılan en genç modacı oldu. Jacobs kariyeri boyunca Japon sanatçı Takashi Murakami ve rapçi Kanye West gibi isimlerle çalıştı. Ayrıca Fransız tasarımcı Lois Vuittion'un kreatif direktörüydü. 2010 yılında Time dergisi tarafından yayınlanan dünyanın en etkili 100 kişisi listesine dahil edildi.

Christian Louboutin
Christian kendi başına çalışan bir tasarımcı olarak Chanel, Yves Saint Lauret ve Maud Frizon için kadın ayakkabıları hazırladı. Ancak 27 yaşındayken kendi şirketini kurma kararı aldı ve Paris'te bir ayakkabı mağazası açtı. İlk müşteriyse Monaco Prensesi Caroline oldu. Çok geçmeden diğer kraliyet ailesi üyeleri ve Hollywood yıldızları onun ayakkabılarına aşık oldu. Ünlü parlak, kırmızı lake tabanlı ayakkabısı moda akımları arasında en bilinenlerden biri oldu. Şimdiyse kendi markasıyla erkekler için ayakkabı, çanta ve parfümde üretiyor.

Michael Kors
Kendisi bir sanatçı olabilirdi. En nihayetinde oyunculukla ilgili eğitimler almıştı ve hatta 4 yaşındayken bir reklamda bile oynamıştı. Fakat tasarımcılık arzusu onu ele geçirdi ve Kors gençlik dönemlerinde ailesinin evindeki bodrum katıdan elbiseler hazırlamaya başladı. Daha sonra New York'daki Fashion Institute of Technology isimli üniversiteye yazıldı. Ama henüz 9 ay geçmişti ki okulu bırakıp bir butikte iş buldu. Kors 4 yıl sonra kendi kadın markasını yarattı ve kısa sürede dünya çapında üne kavuştu.

Tommy Hilfiger
Hilfiger ilk dükkanını 20'li yaşlarındayken açtı. Ancak 5 sene sonra iflas ederek dükkanını kapattı. Sonra New York'a taşındı ve tasarım endüstrisinin iş aşamalarını öğrenme kararı vererek ticaret eğitimine başladı. Değişik markalar için çalıştıktan sonra Tommy Hill adında kendi tasarım firmasını kurdu. 6 yıl sonra sponsorlarının da desteğiyle Tommy Hilfiger şirketini kurdu ve çok geçmeden dünyadaki en meşhur moda markalarından biri haline geldi.

Christian Lacroix
Christian Lacroix, Paris'teki Sorbonne'a başladığında aslında bir müzeye müdür olmayı hayal ediyordu. Ancak bunun yerine tasarımla ilgilenmeye başladı ve daha 24 yaşındayken kendi tasarım dükkanını açtı. Zengin ve cüretkar tasarımlarının ilham kaynağıysa tarihi kostüm ve kıyafet bilgisiydi. Lacroix ayrıca otel tasarımları gibi birkaç iş tasarım projesinde de yer aldı.

Miuccia Prada
Kendisi Mario Prada'nın en ufak torunudur. 29 yaşındayken Piccolo tiyatrosundaki pandomim gösterisini bırakarak ailesinin pahalı ürünler tasarlayan şirketlerinin başına geçti. 40 yaşındayken kadın kıyafetlerinden oluşan ilk koleksiyonunu tasarladı ve sundu. 5 yıl sonrada erkek kıyafetleri üretmeye başladı. 2014 yılında Miuccia Prada, Forbes'in yayımladığı dünyadaki en etkili kadınlar listesine eklendi.

Jimmy Choo
Jimmy Choo meslekleri ayakkabıcılık olan bir ailede doğdu. İlk ayakkabısını henüz 11 yaşındayken tasarladı. Cordwainers Technical College'da eğitim almak için Malzeya'dan Birleşik Krallık'a taşındı. Mezun olduktan sonra bir tasarım şirketiyle çalıştı ama çok geçmeden kendi ayakkabı dükkanını açtı. Kusursuz zanaatkarlığı ve etkileyici tasarımları 1988 Londra moda haftasında göze çarptı. Ayakkabılarının fotoğrafları Vogue dergisinin kapağında yer aldıktan sonrada ünü dünyaya yayıldı.

Yohji Yamamoto
Yamamoto tasarımcılık becerilerini, annesine terzilik işinde yardımcı olabilmek için umut vadeden hukuk eğitimini bırakarak kazandı. Daha sonra Tokyo'daki bir moda kolejinde tasarım okumayı tercih etti. Yamamoto ilk çıkışını 1981 yılında Paris'te yaptı. Kıyafet koleksiyonu herkesi avangart ve gizemli havasıyla şaşırtmıştı. Çok geçmeden dünya çapında beğeni kazandı.

Calvin Klein
Calvin Klein'nın tasarımcılığa olan eğilimi terzilik yapan büyük annesiyle başladı. Gençlik dönemlerinin çoğunu dikiş dikerek, tasarım yaparak ve kadın elbiseleri çizerek geçirdi. Klein kariyerinin başlarında New York'taki çeşitli moda evleri için kıyafetler tasarladı ve sokak sanatçısı olarak çalıştı. 26 yaşında çocukluk arkadaşı Barry Schwartz'la birlikte erkek modasına odaklanmış bir şirket kurdu ve sonra kadın kıyafetleri üretmeye başladılar. Günümüzde ise kendisi tüm zamanların en başarılı moda tasarımcılarından biri olarak görülüyor.

Manolo Blahnik
Blahnik küçük yaştan itibaren annesini kendisine şahane ayakkabılar tasarlarken seyretti. Doğal olarak tasarıma ilgisi de bu şekilde başladı. Fakat ailesi tasarımla ilgilenmesi yerine onun hukuk okumasını istiyordu. Ancak hukuk eğitimini tamamladıktan sonra sanat dersleri almak için Paris'e yerleşti. Sonrada Londra'ya yerleşti ve orada Vogue'da makaleler yazmaya başladı. 2 yıl sonra nihayet kendi ayakkabıcısını açtı. Blahnik kısa sürede üne kavuştu ve Vogue kapağında yer alan ikinci isim oldu.

Roberto Cavalli
Roberto gençliğinde Floransa Sanat Enstitüsü'nde tekstil baskısı üzerine dersler aldı. 1970'lerin başında deri üzerine yaptığı devrim yaratan bir baskı yöntemiyle kendi baskı şirketini kurdu. 31 yaşındayken Paris'te ilk tasarımlarını başarıyla sergiledi. Ardından Saint Tropez'de bir ufak butik açtı ve kendi elbise markası için çalışmaya başladı.

Kenzo Takada
Kenzo, Tokyo Moda Okulu'nu bitirdikten sonra 25 yaşındayken Paris'e yerleşmeye karar verdi. 6 sene sonra Vivienne Gallery'de ilk tasarımlarını sergiledi ve koleksiyonlarından biri Elle dergisinin kapak sayfasında yer aldı. İlk erkek koleksiyonunuysa 44 yaşında piyasaya sürdü. 5 yıl sonraysa kendi markasıyla kadın parfümleri üretmeye başladı.

Luciano Benetton
Luciano, 14 yaşındayken okulu bıraktı ve bir giyim mağazasında çalışmaya başladı. Çünkü küçük bir dükkanı olan babası vefat etmişti. Bir dikiş makinesi alacak kadar para biriktirdikten sonra renkli süveterlerden oluşan ilk koleksiyonunu yarattı ve büyük bir ticari başarı yakaladı. Luciano, 30 yaşlarındayken kız kardeşi ve iki erkek kardeşiyle beraber Benetton grubunu kurdu ve en tanınan İtalyan şirketlerinden biri haline dönüştü.

Paco Rabanne
Paco Rabanne'nın esasen mimarlık belgesi vardı. Ancak kendisi bunun yerine tasarım alanında kariyer yapmayı tercih etti. Givenchy, Dior ve Balenciaga için takılar tasarlayarak sektöre girdi. 32 yaşına geldiğindeyse ilk koleksiyonunu sundu ve tüm başlıklar ondan bahsetti. Çünkü tasarımlarında plastik, kağıt ve metal kullanmıştı. Gösterişli ve sıra dışı tarzı ona ün kazandırdı ve 1966 yılında kendi moda evini kurdu.

Pierre Cardin
Pierre, 14 yaşından bu yana terzi yamağı olarak çalıştı ve elbise tasarlamanın temellerini öğrendi. Vishy'de bir tasarımcı olarak işe başlamak için ailesinin yanından ayrıldı ve kadınlar için elbiseler tasarlamaya başladı. Cardin, 24'üne geldiğinde Christian Dior'un atölye şefi olmuştu ve 3 yıl sonrada kendi moda evini kurarak dünya çapında üne kavuştu.